Elagabalus

Gender fluidity and medical intervention

Transgender is paraplu-term voor…

  • Travestieten, dit zijn mensen van wie de genderidentiteit niet helemaal past bij hun lichamelijke geslacht. Ze kleden zich soms of regelmatig als iemand van het andere geslacht, en geven zo hun genderidentiteit een plaats in hun leven. Het zijn vaak mannen die zich kleden als vrouw.
  • Transseksuelen, dit zijn mensen die zich helemaal niet thuis voelen in het eigen lichaam. Hun genderidentiteit is tegengesteld aan het lichamelijke geslacht. Ze voelen zich gevangen in het verkeerde lichaam: vrouwen in een mannenlichaam of mannen in een vrouwenlichaam. Vaak zijn transseksuelen zo ontevreden over het geslacht van hun lichaam, dat ze een medische behandeling willen.
  • Transgenderisten, dit zijn mensen die zich niet helemaal thuis voelen in hun eigen lichaam. Ze voelen zich geen man en geen vrouw, maar voelen zich mens. Sommige transgenderisten leven afwisselend als man of als vrouw, en voelen zich daar goed bij. Andere transgenderisten leven tussen de twee geslachten in. Vaak zijn transgenderisten ontevreden over (een deel van) hun lichaam, omdat dat niet past bij hun genderidentiteit.

Transvrouw; hier bestaan twee definities voor:

  1. zij die leeft als een vrouw terwijl het biologische geslacht man is
  2. zij die de operatie heeft gehad en de term gebruikt tegenover cisvrouw

Transman; hier bestaan ook twee definities voor:

  1. hij die leeft als een man terwijl het biologische geslacht vrouw is
  2. hij die de operatie heeft gehad en de term gebruikt tegenover cisman

Comments are closed.